Elérhetőségünk: info@chromestylehungary.com

Vtn fólia, aktivátor és kiegészítők

A felhelyezés TELJES folyamatához görgess az oldal aljára! VTN fóliákkal bevonhatsz felnit, karosszériaelemeket, dísztárgyakat, műanyagokat és sok mást! Mi kell a VTN-hez? Kell egy felfóliázni kívánt termék, amelyet be kell fújni bázisfestékkel a megfelelő színhatásért és tapadásért, majd a fólia merítőkádba helyezését követően VTN aktivátorral kell lefújni a fóliát hogy feloldódjon.

VTN fólia (hydro transzfer fólia) merítési folyamata

1. Az alapot bázis festékkel szükséges lefújni. A bázis festék 20 C°-on 30 perc alatt szárad. A bázis festék különböző színekben kapható. A VTN fóliák transzparensek, ezáltal sok esetben az alsó bázis festék szín meghatározza a kész grafika kinézetét.

2. A fóliát megfelelő méretűre kell vágni. Ez általában a merítendő tárgynál mind a 4 oldalon 1-1 arasznyival nagyobb felületet igényel. A VTN fóliát papír ragasztó szalaggal mind a 4 oldalán rögzíteni kell, meggátolva a fólia vízben való szétcsúszását feloldás után. 

3. A VTN fóliát 28-32 C° közötti vízbe kell meríteni. Ettől eltérő vízhőmérséklet esetén a fólia nem megfelelő reakciót mutat merítés közben. Onnan tudod, hogy a fólia melyik oldalát kell a vízre tenni, hogy a mutató és hüvelyk ujjad megnedvesíted és közé fogod a fóliát. Amelyik oldala tapad az van a víz felé. A VTN fóliát levegő mentesen kell a víz felszínére helyezni. 90 mp várakozás után az aktivátort egyenletesen kell a felületre permetezni, szélekre, sarkokra is ügyelve, hogy a VTN fóliát mindenhol megoldja az aktivátor. Az aktivátorral való permetezés után 20 mp-en belül el kell kezdeni a merítés folyamatát. 

4. A merítést egyenletes sebességgel, határozott mozdulattal kell elvégezni. Miután a kívánt tárgyat teljesen bemerítettük a vízbe, a fólia maradékot keverjük el a vízben mielőtt a víz alól a bemerített tárgyet kiemelnénk. A kész VTN-ezett tárgyat langyos folyó víz alatt mossuk addig, míg a csúszós felület megszűnik a felszínén. Ez akár 5 percig is eltarthat. 

5. Ezután levegő pisztollyal szárítsuk le a felületet. 20 C°-on 2 óra elteltével lakkozható a felület, hogy kültéri tartósságát emeljük.

Vtn fólia és vtn aktivátor

Ha nem vagy biztos magadban és VTN fólia oktatásra jelentkeznél, kérlek küldj egy e-mailt az info@chromestylehungary.com e-mail címre, hogy időpontot adhassunk neked.