Elérhetőségünk: info@chromestylehungary.com

Gyakran ismételt kérdések
2019.07.16 09:12

Gyakran ismételt kérdések - 6 hiba fényezésnél

6 hiba amiket el kell kerülnöd fényezésnél

6 hiba amiket el kell kerülnöd fényezésnél

Hibásan kiválasztott szerszám

Nagyon gyakran hibás szerszámot választanak a fúvóka tisztításához. (pl. egyenesre hajlított kapcsot vagy drótkefét). Ez nagyon befojásolja és rossz hatással van a szórási képre. A festékfúvóka alapos és kíméletes tisztításához gyárilag ajánlott, a szórópisztoly dobozában is található tisztítókészletet javasoljuk.

Szennyezett hígítóban a tisztítás? NE tedd!

Ha a fényező pisztolyokat szennyezett hígítós tálban mosogatjuk, akkor idővel a szórópisztoly légcsatornáiban lakk maradványok rakódnak le. A pisztoly teljesen használhatatlanná váik. Kézi tisztításnál figyeljünk arra, hogy ne jusson szennyeződés a levegő bemenetekbe vagy a festékfúvóka furatán át a szóró pisztoly belsejébe.

Rossz minőségű sűrített levegő

A sűrített levegőben lévő szennyeződések (pl. víz, olaj) mindig hibás fényezést eredményez. Tökéletes eredményről gondoskodik pl. Használ finomszűrőt.

A szórópisztoly erőszakos szétszerelése

Sajnos sűrűn előfordul az is, hogy a festékfúvóka tömítési felületeit a nem megfelelő szerszámmal sértik meg. Csak a csomagban található speciális szerszámmal szabad szerelni.

A bemeneti nyomás hibás beállítása

A sűrített levegő levegő tömlőn és csatlakozásokon belül a nyomás az átmérővel és a hosszal állandóan csökken. Így a szűrőn beállított 3,0 bar helyett csak 1,5 bar-al érkezik. (10 m-es tömlő és 6 mm-es belső átmérő). Fontos, hogy a pisztoly bemenetén mérjük mindig a nyomást, manométeres sűrített levegős mikrométerrel.

Hiányzó légzésvédelem

-“Úgyis csak 10 percig fújok”, de a fényező műhelyben lévő gőzök és por már az első másodperctől nagyon káros az egészségre! Az első és visszafordíthatatlan egészségügyi károsodások csak 10-20 év múlva jelentkeznek. Védje magát megfelelő légzésvédelemmel! Nagyon fontos!

 


NEM TALÁLTA A KÉRDÉSEIRE A VÁLASZT?

Látogasson el Youtube csatornánkra ide kattintva

Facebook Chromestylehungary Chromestylehungary Google+ Instagram Chromestylehungary Twitter Chromestylehungary Youtube Chromestylehungary