A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
Google translate
TOP termékek
Termékajánló
WORKSHOP

Króm anyag kipróbálása. Klikk

Legyél Te is Partnerünk

Facebook

Partnerünk az Alapjárat.hu

Alapjárat

Szavazás
Milyen felületre használnád a Chrome Style anyagot?
Fém (pl; autóipar)
Üveg
Kerámia, porcelán
Fa
Műanyag, plexi
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate

Felület kialakítása lépésről-lépésre

felület elkészítéseA szép és tartósan elkészített tárgy alapja a megfelelő alapanyagok mellett a tökéletes előkészítés.

A szép és tartósan elkészített tárgy alapja a megfelelő alapanyagok mellett a tökéletes előkészítés.

A minőségi munka titka tehát a lelkiismeretes munkavégzés
Fontos lépések és alapok, melyek nagy részben befolyásolják a Chrome Style vizes technológia és a Compromise oldószeres króm hatású termékkel történő munkáink további részét.

1. Alapozás

Minden fényezni váró felületet a megfelelő tapadás, valamint fémek esetében a rozsdásodás megelőzése érdekében le kell alapoznunk. A sérült részeken, valamint a javított fém felületeken az alapozó réteg szinte minden bizonnyal sérült ezért alapszabály a fényezés első lépéseként a megfelelő felületképzés, amellyel egyrészt megakadályozzuk a rozsdásodást, valamint nagyobb tapadást érünk el a következő rétegek számára.


2. Kittelés

A munkafolyamat következő lépéseként az egyenetlen felületek kitöltése érdekében úgynevezett. kitt felhordása, amellyel a sérült elem adott formáját is kialakítjuk és javíthatjuk. A kittelés után egy napot kellene száradni, de mivel általában mindenkinek nagyon sürgős, és a technológiában itt lehet csak időt nyerni, gyakran előkerül az infra szárító, amivel egy óra alatt ki lehet szárítani. Minden gitt kétkomponensű. és bekeverés után 4-6 percen belül fel kell használni. Száradási ideje 20 fokon 15-20 perc, infra lámpával 4-6 perc. 


3. Csiszolás

A kittelés befejezése és száradása után a felületi egyenetlenségek tökéletesítése céljából a sérült elemet le kell csiszolni, itt kapjuk meg az elem végső formáját is. Ügyeljünk a minél tökéletesebb felület elkészítésére csiszolással.


4. Szórókittelés

Szórópisztollyal 2K-s (kétkomponensű) szóró kittet hordunk fel a sérült elemre, amellyel eltüntetjük a csiszolási karcokat és a felületen lévő kisebb egyenetlenségeket. Az eljárás lényege annyi, hogy az anyagot hígítóban feloldjuk, és betöltjük a szórópisztoly adagolójába. Amely belekeveri a cseppfolyós anyagot a sűrített levegőbe, ami áthalad rajta így érve el, hogy a pisztolyból kilépve egyenletesen szórja szét a felületen.Szóró kittet maximum 5 rétegben, 1000 mikron vastagságig használjuk.


5. Csiszolás

2 lépcsőben P240-280-es papírral. 


6. Füller

(füller jelentése: töltő/kitöltő).Ezt az anyagot 2-4 rétegben fújjuk (80-250 mikron vastagságig) és az előző réteg, a töltőalapozó egyenetlenségeit tünteti el, miközben a festék tapadását is elősegíti. Általában a füllert bekeverés után 45 percen belül fel kell használni, száradása 20-40 perc 60 fokon, 8-12 perc infra lámpával. Ezután már nem látszódhat a fém, sőt még a gitt sem. A füller már védi a gittet a víztől, így előkerülhet a nagyon finom vizes papír. Kézzel, 600-800-as papírral dolgozzunk. Ha ezek után is akad még némi hiba, azt egy zöld színű flekkgittel javíthatjuk.

7. Fényezés, alap elkészítése a króm megjelenéshez

Fényezés menete általában 3 réteg felhordásról szól. 2-3 bar légnyomással működő szórópisztollyal több rétegben szórjuk fel esetünkben az alapot. Az egyes rétegek felvitele között pár perc szünetet kell tartani.


8. Polírozás

A fényezés végső fázisában a fényezett felület tökéletesítése a cél, amely során a matt felületeket, karcokat, illetve egyéb “idegen” anyagokat (általában por) eltüntetjük. Nagyon hideg vagy túl meleg időben nem lehet nekiállni a munkának. Az ideális 15-20 fok. Szeles időben szabad ég alatt nem szabad polírozni, mert a szél teleszórhatja karcoló homokkal, szemcsékkel a tárgyat. Ezért csak pormentes, kézzel gondosan tisztára mosott tárggyal szabad dolgozni. Sose körkörösen, hanem nyújtott szárú „u”-betűket leírva mozgassuk a polírozó gépet. Jelen esetben amennyiben a Chrome Style technológia alkalmazásánál az alap polírozásáról van szó, abban az esetben a webáruházunkban található 1 lépcsős polírozó pasztával dolgozzunk....ide kattintva vásárolhatod meg>>>>>

Csiszolópapír 

A csiszolópapírokat a papírra, illetve a vászonra felvitt szemcsék nagysága alapján számokkal látják el. Ez azt jelenti, hogy egy négyzetcenti- méteren hány darab csiszolószemcsét találunk. 

Webáruház készítés